Закуска з курячої печінки

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Печінка

Печінка
Дізнатися більше

Складові

✖2
Печінка 400 г
Вино червоне сухе 100 мл
Цибуля ріпчаста 1 шт
Морква 1/2 шт
Чебрець 10 г
Розмарин 10 г
Часник 3 зубчики
Олія рослинна 50 г
Перець за смаком
Масло вершкове 50 г
Прованські трави за смаком
Сіль за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Курячу печінку промити, відокремити від плівки і залити червоним вином на 1 годину. Маринування в червоному вині не дасть печінці швидко зіпсуватися в поході і збереже її соковитість.

  2. Цибулю нарізати кубиком, моркву натерти на дрібній тертці.

  3. З гілочок чебрецю відокремити листочки, розмарин дрібно нарізати.

  4. Часник нарізати тонкими пластинками.

  5. Обсмажити на слабкому вогні цибулю і моркву до напівготовності, додати часник і обсмажувати до готовності – 10-15 хвилин.

  6. Курячу печінку вийняти з вина і обсмажити на сильному вогні 5-7 хвилин.

  7. Цибулю, моркву і часник залити вином, яке залишилося після маринування, додати чебрець, розмарин, прованські трави, посолити і поперчити, протушкувати на середньому вогні 5-7 хвилин.

  8. Усі інгредієнти помістити в блендер, додати вершкове масло і ретельно перебити.

  9. Готову масу викласти в судок, який візьмете в похід, і поставити в холодильник застигати (час застигання близько 2 годин).