час приготування
2 години 15 хвилин
кількість
4персони
|
|
|
1 шт. |
|
для змащування |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
100 г |
|
100 г |
|
2 шт. |
|
3-4 ст. л. |
|
4 скибочки |
|
1 шт. |
|
4 гілочки |
|
за смаком |
|
за смаком |
|
150 мл |
Курку вимити і зняти з неї шкіру, залишаючи ніжки і крильця.
Куряче м'ясо відокремити від кісток і прокрутити на м'ясорубці або подрібнити за допомогою блендера.
Батон замочити в молоці і залишити набухати (близько 5 хвилин).
Шинку порізати кубиками або соломкою. Сир потерти на крупній тертці. Зелень дрібно посікти. Перець порізати кубиками.
Приготувати начинку: змішати разом курячий фарш, віджатий батон, шинку, сир, болгарський перець, зелень. Додати сирі яйця, вершки (або молоко), посолити і поперчити за смаком.
Курячу шкіру посолити, поперчити всередині і зовні, і укласти всередину курки начинку. Отвір зашити або сколоти зубочистками.
Курку зверху змастити майонезом, зв'язати ніжки і крильця ниткою (щоб курка зберегла природну форму).
Деко змастити майонезом або рослинним маслом і укласти курку.
Запікати галантин при помірному жарі (160-180 градусів) протягом 1,5 години, періодично поливаючи соком, що виділяється або бульйоном.