Великоднє меню: ідеї для святкового столу від «Наша Ряба»

Наступна новина

Великдень – це час родинного тепла, світлих традицій і, звісно ж, смачних страв. Обов’язковими елементами святкового столу є паски, крашанки та, звичайно, м’ясні частування, які символізують достаток і добробут.

Курятина від «Наша Ряба» – ідеальний вибір для тих, хто цінує ніжний смак, користь та зручність у приготуванні, а завдяки лінійці «Зручна» створити вишукані страви стане ще легше! Ми підготували добірку традиційних і сучасних рецептів, які доповнять ваш Великодній стіл.

Великодні котлети з фаршу «Соковитий» у міні-форматі

Це не просто котлети – це справжні маленькі курячі шедеври! Завдяки ніжному масляному наповненню вони буквально тануть у роті. Соковиті курячі котлети стануть основною гарячою стравою.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу «Соковитий»
  • 50 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. подрібненої зелені (кріп, петрушка)
  • 1 яйце
  • 100 г панірувальних сухарів
  • Сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Масло розм’якшити, змішати з подрібненою зеленню та часником, сформувати невеликі кульки та заморозити.
  2. Фарш розділити на частини, в кожну покласти заморожену масляну кульку й сформувати котлетку.
  3. Обваляти у яйці та сухарях, обсмажити до золотистої скоринки.

Курячий бульйон із домашньою локшиною та пармезановими грінками

Прозорий ароматний бульйон – ідеальна легка страва для святкового обіду, а хрусткі грінки з пармезаном роблять подачу страви ще цікавішою.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Курку з овочами та спеціями варити на слабкому вогні 1,5 години.              
  2. Процідити бульйон, додати відварену локшину.
  3. Багет нарізати скибочками, посипати тертим пармезаном, запекти в духовці при 200°C до золотистої скоринки.
  4. Подавати бульйон зі свіжою зеленню.

Домашній курячий рулет з фісташками та журавлиною

Ця страва стане чудовою альтернативою ковбасним виробам і пасуватиме як до холодних закусок, так і до гарячого гарніру. Завдяки поєднанню ніжного курячого філе, солодкуватої журавлини, хрустких фісташок та інших сухофруктів на ваш вибір, рулет має неперевершений смак і виглядає дуже ефектно. Ця страва виглядає святково та готується швидко завдяки філе для відбивної.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Змішати мед, гірчицю, оливкову олію, сіль і перець. Натерти філе цією сумішшю.
  2. Викласти на м’ясо фісташки, журавлину та інші сухофрукти за бажанням, згорнути в рулет.
  3. Лайфхак: щоб рулет зберіг форму та рівномірно пропікся, перед запіканням перев’яжіть його ниткою.
  4. Запікати при 180°C протягом 35-40 хвилин. Перед подачею нарізати скибочками.

Хрусткі стрипси з філе у кокосовій паніровці

Ця страва – ідеальна закуска, яка сподобається і дітям, і дорослим, а цей рецепт додає класичним курячим стрипсам незвичайну нотку завдяки ароматній кокосовій стружці.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Стрипси натерти медом, сіллю, перцем і карі.
  2. Обваляти в яйці, потім у суміші сухарів та кокосової стружки.
  3. Запекти при 200°C 15 хвилин або обсмажити у фритюрі.
  4. Цікаве поєднання: подавайте з манговим соусом. Для цього змішайте мангове пюре та лимонний сік.

Великдень разом з «Наша Ряба» – смачно, зручно, святково! Готуйте з задоволенням, святкуйте з радістю!

Смачних свят!