топ-рецепт

Фарширована гомілка з салатом із печених овочів

Українська страва

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Гомілка

Гомілка
Дізнатися більше

Складові

✖6
Гомілка 6 шт.
Ананас консервований 3 кільця
Маслини без кісточок 1/2 банки
Сир «Російський» 200 г
Базилік 50 г
Олія рослинна для смаження
Перець за смаком
Сіль за смаком
Для салату:
Баклажан 1 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Перець болгарський 1 шт.
Помідор 3 шт.
Кріп 1 пучок
Олія рослинна 20 мл
Оцет за смаком
Сіль за смаком
Перець за смаком

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. З курячої гомілки зняти шкіру і сокиркою відрубати кістку біля основи. Внутрішню кістку видалити, а м’ясо нарізати на невеликі шматки.

  2. Маслини, ананаси нарізати, а сир натерти.

  3. Базилік нарізати тонкою соломкою та змішати з сиром, ананасами, маслинами та м'ясом – все разом поперчити та посолити.

  4. Наповнити шкіру від гомілки (яку ви попередньо зняли) начинкою і з'єднати розрізи зубочистками (можна зашити нитками).

  5. Обсмажити гомілку на сковорідці з усіх боків до золотистої скоринки і довести до повної готовності в духовій шафі протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

  6. Готуємо салат. Перець, баклажан і помідори помити, витерти і запекти в духовій шафі при температурі 160 градусів. Час приготування помідорів - 5 хвилин, перцю -15, баклажана - 25. Після їх готовності, очистити від шкірки і насіння, нарізати великими шматками, додати сиру цибулю, нарізану півкільцями, а також подрібнену зелень.Усе добре перемішати в мисці з олією, спеціями і оцтом. Дати постояти 20-30 хвилин, після чого подавати з гомілкою.