Пиріжки-рятівники

Гарно пропечені, золотистого кольору пиріжки для дитини — завжди радість. М’ясна начинка по-домашньому, забезпечує не тільки смак і безпеку, а й користь. Харчові субпродукти, які, незважаючи на те, що містять відповідну кількість білка, мають більш сприятливий профіль білка: він містить незамінні амінокислоти та легше перетравлюється.

 

Склад пташиного жиру є сприятливим: він включає достатню кількість поліненасичених жирних кислот. У більшості західних країн, де споживання риби (основне джерело якої — омега-3) відносно низьке, куряче м’ясо — важливе джерело цих жирних кислот. Крім того, при споживанні у відповідних кількостях (тобто, в поєднанні зі здоровою збалансованою дієтою) жир забезпечує «незамінні жирні кислоти» (такі як лінолева та альфа-ліноленова кислоти) і ліпофільні вітаміни (A, D Е і К). Він — джерело енергії, що сприяє відчуттю ситості.

 

Смачна випічка має здатність уповільнювати роботу кишечника. Щоб попередити такий стан, необхідна додаткова дотація іонів калію. Тому радимо додавати до ланч-боксу необроблені сухофрукти. Їх можна розпізнати за зовнішнім виглядом (наприклад, оброблена курага красива, однакова та блищить) і смаком (оброблені фрукти більш кислуваті).

Який інгредієнт з курочки
Вам знадобиться?

Шлунок

Шлунок
Дізнатися більше

Складові

✖1
Шлуночки 400 г.
Печінка 100 г.
Готове здобне тісто для випічки 500 г.
Цибуля 1 шт.
Яйце 1 шт.
Сіль за смаком
Перець за смаком
Сухофрукти: курага, чорнослив або інжир жменя

Приготування

відмічай, що зроблено
  1. Шлунки та печінку відварити протягом 30 хвилин, нарізати невеликими шматочками та пропустити разом із підсмаженою цибулею через м’ясорубку, щоб фарш став однорідним. Все добре перемішати. Фарш повинен бути однорідним.

  2. Додати чорний перець і сіль.

  3. Із тіста сформувати пиріжки з начинкою. Викласти їх на деко, застелене пергаментом. Змастити кожен пиріжок збитим яйцем.

  4. Випікати впродовж 20–25 хвилин у розігрітій до 180°С духовій шафі.