Гарно пропечені, золотистого кольору пиріжки для дитини — завжди радість. М’ясна начинка по-домашньому, забезпечує не тільки смак і безпеку, а й користь. Харчові субпродукти, які, незважаючи на те, що містять відповідну кількість білка, мають більш сприятливий профіль білка: він містить незамінні амінокислоти та легше перетравлюється.
Склад пташиного жиру є сприятливим: він включає достатню кількість поліненасичених жирних кислот. У більшості західних країн, де споживання риби (основне джерело якої — омега-3) відносно низьке, куряче м’ясо — важливе джерело цих жирних кислот. Крім того, при споживанні у відповідних кількостях (тобто, в поєднанні зі здоровою збалансованою дієтою) жир забезпечує «незамінні жирні кислоти» (такі як лінолева та альфа-ліноленова кислоти) і ліпофільні вітаміни (A, D Е і К). Він — джерело енергії, що сприяє відчуттю ситості.
Смачна випічка має здатність уповільнювати роботу кишечника. Щоб попередити такий стан, необхідна додаткова дотація іонів калію. Тому радимо додавати до ланч-боксу необроблені сухофрукти. Їх можна розпізнати за зовнішнім виглядом (наприклад, оброблена курага красива, однакова та блищить) і смаком (оброблені фрукти більш кислуваті).