час приготування
3 години
кількість
4персони
|
|
|
500 г |
|
500 г |
|
3 шт. |
|
до смаку |
|
4 зубки |
|
для смаження |
|
500 г |
|
320 г |
|
5 г |
|
15 г |
|
20 г |
|
75 г |
НАЧИНКА: відварюємо горох до готовності та робимо з нього пюре. Дві цибулини смажимо, а тельбухи відварюємо з однією цибулиною, підсоливши воду. Всі інгредієнти змішуємо, солимо та перчимо.
ПОНЧИКИ: борошно просіюємо, додаємо дріжджі, сіль, цукор. Перемішуємо суміш міксером на низьких обертах та поступово додаємо воду. Далі додаємо олію та вимішуємо. Тепер присипаємо стіл борошном, викладаємо на нього тісто, вимішуємо та робимо кулю. Перекладаємо тісто в миску і накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо на 1,5 години. Об’єм має збільшитись у 4–5 разів. Відриваємо шматочки розміром з грецький горіх та формуємо пончики. Для цього потрібно приплюснути тісто, всередину покласти начинку і двічі защипнути.
Смажимо в олії при температурі 180 °С протягом 3–5 хвилин.